De Zonnebloem

Wat doet de Rijsbergse Zonnebloem met de geweldige schenking van Fancy Fair Feestweekend ?

Al heel veel jaren is de Zonnebloem in Rijsbergen een van de goede doelen van Fancy Fair Feestweekend. Een geweldig gebaar dat voor 100 % besteed wordt aan Rijsbergse mensen met een fysieke beperking.  De Zonnebloem Rijsbergen bezoekt met zo’n 20 vrijwilligers om de 3 à 4 weken tussen  de 80 en 90 Rijsbergse mensen met een fysieke beperking. Zij maken dan een gezellig praatje en nodigen hen regelmatig uit voor een activiteit die onze Zonnebloem voor hen organiseert. Wij  proberen zeer frequent een activiteit te organiseren, variërend van een gezellige muziekmiddag,  een uitstapje naar bijv. het orgelmuseum tot een kerstdiner. Dat het organiseren van deze activiteiten kosten  met zich meebrengt, spreekt voor zich. Maar door de fantastische financiële bijdrage van Fancy Fair Feestweekend is de eigen bijdrage van onze gasten minimaal tot nihil. Om een idee te geven wat er dit jaar mede door Fancy Fair Feestweekend mogelijk is gemaakt, hier een opsomming van de activiteiten in 2018 die wij voor al onze gasten organiseerden:

maart:  jaarlijkse lentebingo in de Harmoniezaal met leuke prijsjes
april:  struisvogelfarm Hulten
mei:  boottocht Biesbosch
juni:  koffieochtend golfbaan Turfvaart
september: ontmoetingsdag met alle gasten: koffietafel en een muzikaal opreden van Ikke en IJ oktober  film 100 jaar St.Bavokerk op Rijserf waarbij ook de Rijserfbewoners werden uitgenodigd november kerstdiner Harmoniezaal  december  kerstviering Koutershof: eucharistieviering met daarna een optreden van zanggroep Weerijs

Bij alle activiteiten verwennen we onze gasten met een aangekleed kopje koffie/thee en een hapje en een drankje. De meeste activiteiten proberen we zo dicht mogelijk bij huis te organiseren.  Voor een uitstapje verder weg wordt een touringcar ingeschakeld.

Al verscheidene jaren zijn er heel goede contacten met Vakantie Voor iedereen. Eén keer in de twee jaar organiseren we een gezamenlijke activiteit. De volgende activiteit met Vakantie Voor Iedereen staat gepland op 16 maart 2019. De eerste voorbereidingen zijn al geweest.

Ons motto is: “De Zonnebloem kan zoveel meer dan je denkt”.  Maar….. niet zonder sponsoren !!  Door jullie bijdrage zien wij steeds de blije en dankbare gezichten van onze gasten. Dat geeft ons als vrijwilligers ook de motivatie om ons te blijven inzetten voor de Rijsbergse medemens met een fysieke beperking. Nogmaals hartelijk dank.